>>Schrijven over scheiden

Schrijven over scheiden

26-04-2017

Schrijven over scheiden

Mensen die mij kennen, weten dat ik graag vertel en schrijf over mijn werk. Ik ben dankbaar dat ik met mijn ervaring en kennis, stellen mag begeleiden in deze, emotioneel veel van hen vragende, levensfase. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk begeleiding tijdens een scheiding is. Alleen als alles besproken is, kan het oude boek dicht en een nieuw boek open. Als je kinderen hebt, blijf je natuurlijk altijd in het leven van de andere ouder. Om elkaar als partners los te laten, is bemiddeling bij scheiding eigenlijk altijd de beste weg. Door ervaringen van anderen te vertalen naar tips in de praktijk, wil ik stellen steun bieden in deze fase. En dat deed ik in de Vathorst.nu.

Nadat ik jarenlang columnist was in de Vathorst.nu (Amersfoort), stopte dit blad. Dat vond ik jammer want ik had veel vaste lezers. Gelukkig krijg ik nu de kans om weer over mijn werk te schrijven. Vanaf mei 2017 kom ik weer terug met een column in de ZichtOp regio t Gooi.

Waarom columnist?

Het doel van mijn column is stellen handvatten geven om in gesprek te blijven, om ouders tips te geven hoe zij de kinderen tijdens de scheiding kunnen begeleiden en vooral hoe je conflicten kan voorkomen. Of onderwerpen over na de scheiding: hoe pak je dan het leven weer op? Hoe ga je om met kinderen als het gaat om vakanties, verjaardagen en feestdagen? Lopen jullie met specifieke thema's rond, stuur mij een mail (info@goeduitlkaargaan.nl) en ik zal er een blog of column aan wijden.

De 1e column

Eind mei verschijnt de 1e column. In deze column vertel ik over de vechtscheiding, eigenlijk waarom je altijd voor een overlegscheiding zou moeten gaan. Een vechtscheiding is voor alle betrokkenen een traumatische ervaring. Ik praat hier dan niet alleen over de leden van het gezin maar ook over vrienden, familieleden en collega’s. Een vechtscheiding kost niet alleen veel geld, het maakt vooral veel kapot. En dat terwijl het echt anders kan. Kies altijd voor een overlegscheiding en ga voor het maximale voor alle betrokkenen samen.

Goede begeleiding is broodnodig in een scheiding. Zeker als er kinderen betrokken zijn of als er bijzondere wensen zijn waar partijen met elkaar moeten samenwerken. Dat lukt niet altijd zonder bemiddeling. Gaan jullie (misschien) uit elkaar? Maak een afspraak voor een kennismaking en krijg direct zicht op wat er op jullie af komt. Ik maak op korte termijn tijd voor jullie vrij.

www.goeduitelkaargaan.nl

Sitemap | © 2019 Goed uit elkaar gaan