>>Scheiden voorkomen

Scheiden voorkomen

22-12-2017

Scheiden voorkomen

Eigenlijk gek: scheidingen kost de Nederlandse maatschappij jaarlijks miljarden. Maar wat investeert de overheid eigenlijk in Nederland om relaties goed te houden: eigenlijk niets! Een goede relatie helpt de maatschappij juist omdat mensen dan beter presteren en gelukkiger zijn. Maar waar kan je terecht als je relatie niet goed loopt? Relatietherapie wordt niet vergoed in de meeste verzekeringspakketten. Of ze vergoeden niet alles. Wat nou, als coaching en therapie wordt vergoed uit de basisverzekering? Een gelukkiger Nederland levert de maatschappij toch veel meer op? Een goede relatie beïnvloedt de gezondheid en verlaagt het ziekteverzuim. Een goede relatie beïnvloedt de levensverwachting van de mens en het geluksgevoel van de Nederlander. Ik zeg win-win!

Wat maakt dat scheiden de maatschappij zoveel kost?

Als stellen uit elkaar gaan, zijn er allerlei tegemoetkomingen waardoor scheiden financieel voordeliger lijkt te zijn. Denk aan toeslagen, inkomensafhankelijke combinatiekorting voor alleenstaande ouders met kinderen jonger dan 12 jaar, etc. En daarnaast zijn er de kosten van de rechtbank en gesubsidieerde rechtsbijstand, uitkeringen etc. Kunnen we die middelen niet beter inzetten om scheidingen te voorkomen?

Dus?

Stel die coach en therapeut gratis beschikbaar zodat relaties sterker en stellen gelukkiger zijn! Hoe fijn is het, als de gemiddelde Nederlander nog gelukkiger is omdat deze in een gelukkige(re) relatie zit? Als mediator heb ik regelmatig partijen aan tafel die komen voor een scheiding maar tijdens dit proces overstappen op relatie-mediation. Zo draag ik mijn steentje bij aan een gelukkiger Nederland. Want laat duidelijk zijn: de boodschap “Ik wil niet meer”, betekent vaak: Zoals het nu gaat, wil ik niet meer verder. En dat zegt niets over de liefde tussen partijen. Maar alles hoe de relatie nu loopt. En dat kan, met nieuwe inzichten, veranderen!

Veel succes,

Inge Verschuur

 

Sitemap | © 2019 Goed uit elkaar gaan