>>Rechtstaat goed voor juristen slecht voor burgers

Rechtstaat goed voor juristen slecht voor burgers

16-05-2017

"Steeds meer problemen van burgers blijven onopgelost, blijkt uit onderzoek van juridisch onderzoeksinstituut Hiil. Voor problemen die burgers het meest ervaren of het zwaarst belasten - burenoverlast, ontslag, scheiding - biedt onze rechtstaat meestal geen oplossing. Dit soort problemen blijft steeds vaker 'slepen', concludeert Hiil op basis van eigen data en literatuuronderzoek. De rechtstaat is goed voor juristen, maar slecht voor burgers. Een kans voor mediation?" Deze tekst verscheen vandaag in de nieuwsbrief van de NMV. Het is niet voor niets dat er al jaren gesproken wordt over het vraagstuk of scheidingen alleen nog via mediation mogen plaatsvinden. Maar eigenlijk zijn er veel meer vlakken waarbij mediation kan helpen!

HiiL

Advocaten dragen bij aan vechtscheiding

Het is al eerder aangetoond: advocaten dragen bij aan een vechtscheiding. Door op de individuele belangen van partijen te gaan zitten, is de kans groot dat er een vechtscheiding ontstaat. Maar ouders blijven altijd ouders en dan is het gezamenlijke belang: samen de beste ouders zijn. En dat kan je nooit zonder de maximale inzet van beide ouders! En een partnerschap in het ouderschap werkt alleen, als je hier samen voor gaat.

Mediation bij scheiding, werkt 

Jammer dat niet iedereen bekend is met mediation bij scheiding. Door partijen zelf bedachte oplossingen worden beter gedragen dan opgelegde oplossingen. Bovendien is de wetgeving regelend recht dus je kunt afspreken wat voor jullie werkt (binnen redelijkheid en billijkheid). De wet, daar kan je op terugvallen als je er samen niet uit komt. Dus ga je uit elkaar, blijf samen in gesprek en laat je begeleiden door een mediator. Processen van scheiding met een mediator gaan vaak sneller en het in gesprek blijven helpt bovendien ook nog eens bij de verwerking van de scheiding.

Ken jij een stel dat in een scheiding is beland, wijs hen op mijn website. Ik zal alles inzetten om een vechtscheiding te voorkomen en hen tools geven om de beste ouders te kunnen blijven. Dat verdienen zij, hun kinderen en alle andere uit de directe omgeving.

Sitemap | © 2019 Goed uit elkaar gaan