>>Opening huisvesting voor ouders en kinderen in...

Opening huisvesting voor ouders en kinderen in een scheiding

18-03-2017

Weekend

Zaterdag 18 maart 2017 was voor mij een drukke zaterdag. Ik liep om 9 uur al in de stad om mijn schoenen naar de schoenmaker te brengen. Thuis draaide de 2e was en is mijn bed lekker verschoond. De hond is uitgelaten en het ontbijt is opgeruimd. Ik heb een waslijst aan "things tot do" en dat moet allemaal af zijn voor 14 uur. Dat is de tijd dat ik met de hond in de auto naar het bos rij, om daarna naar de opening van de eerste 2 woningen van het Parentshouses project te gaan.

De opening

15.00 uur: Het is het zover: Burgermeester Bolsius opent de eerste 2 woningen van Parentshouses in Amersfoort. Parentshouses maakt het mogelijk dat ouders en kinderen in de kwetsbare periode bij scheiding een veilig thuis in de buurt hebben. Om tot rust te komen, afstand te nemen en een nieuwe start te maken. De eerste 2 woningen zijn gereed en inmiddels zijn de kamers allemaal bewoond. Er wordt gezocht naar nog meer woningen en die zijn hard nodig want in Amersfoort ligt het scheidingspercentage op 50%.... Dat percentage wordt je stil van.... De helft van alle huwelijken loopt dus stuk.

Burgemeester Bolsius Inge Verschuur mediator Simone Untersalmberger kindbehartigerOpening

Ik had een uitnodiging ontvangen om bij de officiële opening aanwezig te zijn. Ik draag projecten als deze altijd een warm hart toe omdat ik uit ervaring weet, hoe belangrijk een rustpunt is, als je in scheiding ligt. Op een natte zaterdag kwam de burgermeester, het bestuur, de vrijwilligers, de kindbehartiger regio Amersfoort, de betrokken professionals, de bewoners en de pers naar de opening. De opening van een nieuw begin voor vele ouders en hun kinderen! Iedereen is betrokken en trots op dit project. Regen en wind deed ze niks, iedereen had een trotse glimlach op het gezicht. Ik kwam oud klanten tegen en de vrouw woont inmiddels in dit project en ik heb haar nog nooit zo zien stralen, er was rust. Voor mij weer een bewijs dat deze projecten zo broodnodig zijn.

50% van de huwelijken eindigt in een scheiding

Burgermeester Bolsius schrikt als ik de scheidingscijfers in Amersfoort noem: de helft van alle huwelijken strandt en deze stellen hebben behoefte aan (tijdelijke) woonruimte. Bolsius is persoonlijk betrokken geweest zodat dit project van Parentshouses er kon komen: door kritische vragen te stellen en ideeën te opperen. Deze burgermeester, de vrijwilligers en het bestuur: allen hebben ze hard gewerkt om dit te realiseren. En ik ben trots dat ik bij de opening mag zijn. Ik kom vol energie en ideeën terug van deze bijeenkomst.

Modderschoenen

Als alle festiviteiten voorbij zijn, loop ik terug naar mijn auto. Tot mijn grote schrik, zie ik dat mijn schoenen onder de modder zitten. Resultaat van die lekkere boswandeling met mijn hond. Bloos: ik hoop maar, dat niemand zijn oren heeft laten hangen tijdens de opening..... Afijn: er zijn ergere dingen in de wereld dan vieze schoenen! Op naar de volgende opening. Ik beloof dat mijn schoenen bij de volgende opening zullen glimmen.

 

Sitemap | © 2019 Goed uit elkaar gaan