>>Met liefdestwijfels ga je naar de mediator

Met liefdestwijfels ga je naar de mediator

25-10-2017

Met liefdestwijfels ga je naar de mediator

"Liefdestwijfels zijn gezond", zegt Psycholoog Wijnberg in zijn column in de telegraaf. "Twijfelen is menselijk. Ook in de liefde. Maar alleen mensen die weigeren om hun gezonde twijfels met de ander te delen, bereiden zij zich heimelijk voor op een vertrek". "Wanneer je deze persoon op de man af vraagt of deze het voor gezien houdt, is het antwoord steevast: Nou nee, niet direct maar zoals het nu gaat, is het voor mij meer op te brengen".

Met andere woorden: zoals het nu gaat, ben ik niet gelukkig. En als dat anders wordt, kan ik weer gelukkig zijn met jou. In deze fase is er dus een opening om in gesprek te gaan over wat er nog wel kan. Als mediator ben ik getraind in het doorvragen in de situatie. Vaak zie je dat na 3 tot 4 gesprekken, duidelijk is, waar de schoen eigenlijk wringt. Verwachtingen versus verlangen is dan in beeld en als dat bekend is, weten stellen waar de oplossing voor hun toekomst ligt.

Zitten jullie ook in een dergelijke situatie? Maak dan snel een afspraak en ik begeleid jullie hierin.

Lees hier de column van psycholoog Wijnberg: https://www.psycholoogwijnberg.nl/media/columns-en-archief/liefdestwijfels/ 

 

Sitemap | © 2019 Goed uit elkaar gaan