>>Er is leven na de scheiding!

Er is leven na de scheiding!

14-10-2016

Waarom veel scheidingen zoveel spanningen met zich meebrengen, is onder andere omdat de meeste mensen niet houden van verandering. De meesten van ons willen weten hoe de toekomst eruit ziet en blokkeren omdat ze niet weten. Onzekerheid en de bijkomende emoties halen veel in ons boven.

Onzekerheid over de financiën, waar ga ik wonen, hoe gaat het contact met mijn ex lopen of gaan de kinderen het goed doen en ga zo maar door. In mijn scheidingspraktijk krijg ik van bijna alle klanten opmerkingen en vragen hierover. Gelukkig wordt er regelmatig onderzoek gedaan over dit onderwerp en wat blijkt: de veranderingen na de scheiding zijn meestal positief! En tijdens evaluaties, hoor en zie ik dat ook terug, bij oud-klanten.

Meer zelfvertrouwen

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de vrouwen en 45% van de mannen na een scheiding veel meer zelfvertrouwen heeft. Reden hiervan kan zijn, dat ze bevrijd zijn van alle ruzies en kritiek die hen een slecht gevoel over zichzelf gaven. Maar ook trots omdat je zelf zo sterk blijkt te zijn dat je nu staat op het punt waar je nu staat.

75% van de gescheiden mensen is gelukkiger na een scheiding!

Je kunt het je niet voorstellen als je middenin de scheiding zit of als de scheiding voor de deur staat, maar uit onderzoek blijkt dat 75% van de gescheiden mensen na de scheiding gelukkiger is! 90% van alle respondenten zou de scheiding zelfs niet terug willen draaien. Dat betekent dat er na de scheiding een nieuw leven begint met meer geluk beleving dan voor de scheiding!

Scheiden brengt ook positieve verandering!

Een scheiding brengt inderdaad verandering met zich mee, positief en soms ook negatief. Je hebt nou eenmaal minder geld te besteden en je moet afscheid nemen van je toekomstbeeld dat je al jaren bij je draagt.

Maar het is ook een nieuw begin. En voor dit nieuw begin, heb je een goed afgeronde scheiding nodig, een scheidingsproces waarin alles is gezegd en besproken. Dat is een voorwaarde voor een nieuwe start. Kortom: om opnieuw te beginnen, moet je eerst het oude boek echt afsluiten voordat je een nieuw boek kunt openen. En daarin is een goede begeleiding een must anders lopen emoties en zakelijke afspraken door elkaar. Wat ik bij stellen zie, is dat zij terugkijken op hun proces, waarin ze samen afspraken hebben gemaakt en daarom trots zijn. Samen goede afspraken maken over hoe jullie samen het leven hebben ontvlochten en ieder een nieuwe start hebben gemaakt.

En dat kost wat gemopper, over je boosheid en verdriet heenstappen en vaak stromen er wat tranen maar daarna gaat de zon zeker weer schijnen!

Sitemap | © 2019 Goed uit elkaar gaan