>>Als donderslag bij heldere hemel

Als donderslag bij heldere hemel

19-01-2017

Als donderslag bij heldere hemel

Als donderslag bij heldere hemel

Soms komen scheidingsmeldingen als donderslag bij heldere hemel. De verwerking van een dergelijke scheiding duurt langer dan anders. Als je de scheidingsmelding voelt aankomen, heb je tijd om te rouwen, te wennen of om nog aan de relatie te werken. Boosheid, verdriet en verwarring horen bij elke scheiding maar een scheidingsmelding zonder toelichting, is de meest pijnlijke afwijzing die er bestaat. Je kan er behoorlijk door in de war raken.

Psycholoog Jeffrey Wijnberg schreef in zijn column in Vrouw van de telegraaf over Elsa. Elsa heeft die meest pijnlijke afwijzing aan den lijve ondervonden. http://www.psycholoogwijnberg.nl/media/columns-en-archief/donderslag/

Verwarring alom

Daar sta je dan, gisteren was je, voor jouw gevoel, nog gelukkig samen en nu gaan jullie scheiden. De vragen knallen door je hoofd:

  • Wat heb ik gemist?
  • Wat is er gebeurd?
  • Wat is er mis met mij?
  • Was onze tijd samen wel echt?
  • Was de liefde van de ander wel echt?
  • etc.

Door het ontbreken van de antwoorden, lijkt het net of je leven stil staat. Terugkijken is verwarrend maar naar de toekomst kijken, nog meer. Juist in scheidingen als deze, is het belangrijk dat een ervaren mediator het proces begeleidt. Sommige vragen moeten gesteld worden. Zonder de antwoorden, is samen ontvlechten en het leven weer oppakken, bijna onmogelijk. Afspraken uit schuldgevoel of afgedwongen afspraken, gaan later tussen jullie instaan. Een ervaren mediator weet dat bepaalde vragen gesteld moeten worden en begeleidt jullie naar passende en toekomstbestendige afspraken.

Door na de scheiding

Een scheiding roept altijd veel vragen op. Vragen die niet altijd beantwoord worden bij de mediator aan tafel of door gesprekken met vrienden en familie. De behoefte aan antwoorden maakt dat je soms niet verder kan met je leven. Een professional kan je helpen om de antwoorden (zelf) te formuleren. Dat geeft inzicht en rust. Daarna kan je weer voorzichtig naar de toekomst kijken. Want die toekomst, die is er.

Heb jij de keuze gemaakt om te scheiden, blijf in gesprek. Zonder begeleiding is dit een nog lastiger traject. Maak een afspraak met Inge Verschuur en zij helpt jullie door dit proces heen zodat beiden door kunnen na de scheiding. 

Maak een afspraak, het telefoonnummer van Inge Verschuur, mediator is: 06-19848086.

 

Sitemap | © 2019 Goed uit elkaar gaan